dilluns, 15 de juliol del 2013

Llatinismes i música: Albert Rodríguez, "Latín Style"




L'Albert Rodríguez ha estat el nostre rapsode particular durant aquest curs. Els seus coneixements musicals, la seva ànima de showman i un bon coneixement de la tecnologia per editar pistes d'àudio el van animar a triar aquesta opció de treballar els llatinismes. 

El resultat han estat onze cançons, basades en conegudes melodies i fins i tot en hits de la música més variada. S'atreveix amb les bandes sonores de videojocs com "Tetris", "Mega Man II" i "Super Mario", i també amb cançons famoses i algunes força complicades d'interpretar com "Aquí estoy yo", de Luis Fonsi,  el Popurrí de Nino Bravo, "Candy" de Robbie Williams, "Thriller" de Michael Jackson (amb una perfecta unió de la cançó original i la nova lletra),  "My way" ("Ad Kalendas Graecas") de Frank Sinatra,  "I can't help falling in love with you" ("Veni, vidi, vici") d'Elvis Presley i "Bohemian Rhapsody" (adaptada a "Roman Rhapsody) de The Queen.

El tema central de l'àlbum que li dóna títol i del qual va nèixer un videoclip és "Latín Style". A l'entrada "El hit de l'estiu: el Latín Style" es pot veure el resultat i una explicació acurada com va nèixer aquest projecte.

Les cançons són enginyoses, ocurrents i plenes de referències al que han estat les nostres classes, la nostra relació i complicitat durant aquests tres anys de llatí.


Àlbum Latín Style


Lletres de les cançons




Opinió de l'Albert sobre el que han estat per a ell aquest treball sobre les locucions llatines: 

"Para mí ha sido una de mis grandes oportunidades de demostrar al mundo que tengo algo bueno. Como bien he dicho mi mundo es el del espectáculo y todo lo que sea cantar, actuar, o hacer cualquier cosa delante de un público, me parece que es muy bueno.


El poder arrancar una sonrisa de la boca de alguien con mis canciones para mi es la vida, si no se me hubiera planteado esta ocasión de hacer estas canciones, la verdad, creo que habría ido mas estresado, mas triste y tal vez el bachillerato lo habría dejado.


Creo que los latinismos me salvaron de no huir, coger el camino fácil y salir por la puerta para no volver. La verdad es que no solo a ti, si no a todos los compañeros que me han apoyado os debo que aún siga aquí.


Isabel, nuevamente te doy mis mas sinceras gracias, gracias por estar ahí siempre, gracias por hacerme pasar tan buenos (y malos) ratos y gracias por ser como eres.


Volviendo al tema latinismos (jobar, que me voy del tema xD) ha sido una muy gran experiencia, me lo he pasado muy bien estrujándome el coco para hacer las canciones y saber qué melodía escoger. En resumen que me ha encantado hacer estos latinismos por y para ti y la clase, y que a ver cuando vuelves a tener a un cantante como yo..."

Treballs de recerca 20-21

 Avui s'han entregat els treballs de recerca d'aquest curs. Els treballs que han estat en format bloc són: . A la recerca de la feli...