dissabte, 23 de maig del 2015

I trobada mitològica al parc del laberint d'Horta



Ahir, divendres 22 de maig, els alumnes de llatí de 4t d'ESO de l'INS Vall d'Hebron, amb la seva professora Paola Acuña, i els nostres alumnes de Can Planas, van fer la I trobada mitològica al parc del laberint d'Horta.

Unes setmanes abans els alumnes van realitzar un treball col·laboratiu sobre els diferents mites que podem trobar al parc del laberint: Dànae i Zeus, la nimfa Egèria, Apol·lo i les nou Muses, Perseu i Andròmeda, Teseu i el Minotaure...entre d'altres.

En aquestes primeres setmanes els alumnes van realitzar telemàticament uns escrits parlant en primera persona en veu dels diferents personatges mitològics i uns proves sobre els seus respectius temes. Els seus treballs es poden consultar al Wiki:


Divendres passat va ser la trobada dels dos instituts, en la qual, finalment, es van poder conèixer personalment, van realitzar la gimcana pel laberint resolent les diverses proves que els havíem preparat i en acabar tota la visita, incloent l'entrada i sortida del laberint sense el fil d'Ariadna, vam compartir un exquisit i assolellat prandium amb els àpats que van preparar entre tots els alumnes.

La jornada va ser molt enriquidora en tots els sentits, no només mitològicament, sinó també a nivell turístic, en cultura gastronòmica i, en especial, a nivell humà. Segur que molts s'enduran un bonic record d'aquest treball i d'aquesta trobada i hauran comprovat que el llatí i la cultura clàssica també poden ser grans cohesionadors de grups.


I per acabar la sortida una onada funky!



Trobareu més fotos al facebook Can Planas clàssiques:


1 comentari:

El Fil de les Clàssiques ha dit...

Un lloc fantàstic per trobar-se, ben estimat també pels aràcnids! http://blocs.xtec.cat/elfildelesclassiques/gimcanes/

Molt bon final de curs!

Treballs de recerca 20-21

 Avui s'han entregat els treballs de recerca d'aquest curs. Els treballs que han estat en format bloc són: . A la recerca de la feli...